Kyckling med chiliyoghurt
Ingredienser, 4 port.
4 kycklingfiléer, ca 500 g1 msk smör-&rapsolja
3/4 tsk salt
3/4 dl sweet chilisås
1/2 gurka
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Salta och lägg över i en ugnssäker form. Bred hälften av chilisåsen på kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Skär gurkan i små tärningar. Blanda gurka, yoghurt och resten av chilisåsen. Servera med bulgur blandat med vitlöksstekta wokgrönsaker.Det här åt vi förra veckan , det var riktigt gott.
Den här veckan tänkte jag pröva det här :
Fisksoppa höst/vinter
Receptet är lagom för 4 hungriga personer en kall dag!Du behöver
- 2 burkar krossade (eller skalade) tomater
- 1 burk Crème fraiche (std./lätt)
- 8 dl mjölk (std./lätt)
- 2 vitlöksklyftor
- dill/persilja/koriander efter smak
- ½ buljongtärning alt fond
- 2 dl skalade räkor
- 1 portionsbit lax
- 3 dl. fiskblandning (räkor, bläckfisk, musslor, crabsticks, lax, vit fisk – finns olika blandningar)
- 4 råa skalade potatisar
- 1 pkt saffran
- salt o peppar
- 1 msk mörk sirap
- Matolja
- ½ gul lök – eller en hel liten lök
Gör så här
Använd en stor kastrull. Häll i lite olja o hetta upp. Skär potatisen i bitar, ca 3x3 cm stora och lägg i dem när oljan blivit het.Stek potatisarna i kastrullen under omrörning i 5 minuter, tillsätt grovmalen peppar och salta. Bitarna skall bli lite färgade och mjukna något, sedan är det dags att hälla på tomaterna.
Krossa/pressa vitlöksklyftorna och lägg i dem. Tillsätt buljong/fond. Sänk värmen och låt allt puttra i 10 minuter. Skölj räkor o fisk i ett durkslag så att de tinar något. Skär laxen i lika stora bitar som potatisen.
Hetta upp en stekpanna med lite olja i. Hacka/skiva löken och stek den hastigt, och häll den sedan i soppan. Stek fisken; laxen i 1 minut och resten i 30 sekunder, så att den får lite yta.
Tillsätt mjölk och Crème fraiche i soppan, rör om. Tillsätt saffran, sirap, kryddor. Smaka av, salta ev.
Tillsätt fisken, koka varsamt 3-5 minuter under omrörning, tillsätt räkorna – klart att servera – gärna med grovt bröd, öl eller rött/vitt vin!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar