Gubben bytte till sommardäck på min bil och nu ska jag slappa under filten resten av kvällen så jag orkar till jobbet imorgon.
Receptet då :
200-400 gr digestive kex
150-200 gr smält smör
Fyllning:
1 burk söt kondenserad mjölk (ca 400 gr)
3 bananer
2-3 dl grädde
Garnering:
30 gr mörk choklad
Gör så här:
1. ta bort etiketten och limmet från burken, koka den i en kastrull fylld med vatten med locket på
ca 2,5-3 h. Småkoka !! Kolla vattnet noga burken måste vara täckt med vatten hela tiden så fyll på med vatten. Annars kan den explodera.
2.smula kexen och blanda ner smälta smöret. Tryck ut i en form och ställ kallt minst 30 min.
3. kyl den oöppnade burken i kallt vatten öppna försiktigt och bred ut den på pajskalet.
4. Lägg bananskivor ovanpå och sen den vispade grädden, garnera med chokladen.
ställ kallt till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar