Myslibröd
3 dl vatten
1 dl russin
1 tsk salt
25 gr jäst
1 msk sirap
1 dl rågkli
1 dl speltflingor
5 dl mjöl
ägg till pensling
. Arbeta in så mycket av vetemjölet att degen släpper bunken. Jäs under duk i 45 minuter. Baka ut och knåda ordentligt på mjölat bakbord. Tillsätt eventuellt mer vetemjöl om det behövs. Forma degen till en brödlimpa och lägg på plåt med bakplåtspapper att jäsa i cirka 30 minuter under duk. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i cirka 25-30 minuter. I min ugn hade jag in det 20 min.
Det här var oxå gott.
Sen provade jag ett annat recept som jag hittade här och gjorde även om det lite:
Bröd
5 dl mjöl
1 rivet äpple
2 tsk bakpulver
2 dl fyrflingor
1 dl russin
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
4 dl turkisk yoghurt
- Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
- Klä en liten form eller långpanna med bakplåtspapper.
- Bred ut degen i formen. Grädda brödet tills det fått fin färg. Enligt receptet 1-1½ timme i 200 grader, men i vår ugn räcker det med ca. 45 min. Jag hade in det ca 35-40 min bara så det är nog opp till vilken ugn man har.Man kan också grädda det på lägre temperatur om man vill.
- Låt brödet svalna och skär det sedan i fyrkantiga bitar.
Gott åtminstone när det kom ur ugnen med smör på , grovt inte fluffigt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar