tisdag 25 juni 2013

hemlagad musli

Dottern ville att vi skulle göra hemlagad mysli. Motsträvigt for jag och handlade ingredienserna och blev smått chockad av att priset var ca 50 €. Receptet hittade vi här men ändrade det lite så det passade oss. Nu gör jag en tredje sats idag för det är gott,hälsosamt och går åt sig. Av alla ingredienser jag köpte är hasselnötterna, mandlarna och russinen slut idag men av resten får vi nog några satser till, så fast dom var dyra räcker dom länge.

Vår variant av myslit :

3 dl havreflingor
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl cashewnötter
1 dl hela oskalade hasselnötter
1 dl hela oskalade mandlar
1 dl pekannötter
1-2 dl olivolja
3 msk honung
2 dl russin
Blanda alla torra ingredienser (ej russin ) i en plastbunke. Värm olja och honung i en kastrull så att de smälter, koka ej. Lägg i de torra ingrediensera i kastrullen med olja och honung, blanda väl. Bred ut på en djup plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Kom ihåg att röra om många gånger så att myslin inte bränns! Ta ut plåten och låt svalna, blanda till sist i russin.
Förvara myslin i en vacker glasburk. 

Vi har även gjort en hälsosam blåbärs paj av myslit. det receptet hittar ni här. Det är för 1 person så vi tog det bara gånger 10 så blev det en normal pajform.


Inga kommentarer: