Vår variant av myslit :
3 dl havreflingor
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl cashewnötter
1 dl hela oskalade hasselnötter
1 dl hela oskalade mandlar
1 dl pekannötter
1-2 dl olivolja
3 msk honung
2 dl russin
1 dl hela oskalade mandlar
1 dl pekannötter
1-2 dl olivolja
3 msk honung
2 dl russin
Blanda alla torra ingredienser (ej russin ) i en plastbunke. Värm olja och honung i en kastrull så att de smälter, koka ej. Lägg i de torra ingrediensera i kastrullen med olja och honung, blanda väl. Bred ut på en djup plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Kom ihåg att röra om många gånger så att myslin inte bränns! Ta ut plåten och låt svalna, blanda till sist i russin.
Förvara myslin i en vacker glasburk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar